Cem Karayalçin

lesdag: woensdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Cem Karayalçin is een multi-instrumentalist geboren in Rotterdam. Hij begon op zijn elfde met gitaarspelen en werd kort daarna toegelaten tot de Havo/Vwo voor Muziek en Dans, een middelbare
school die regulier onderwijs combineert met muziekonderwijs om leerlingen voor te bereiden voor een opleiding aan een conservatorium. in 2017 begon hij zijn opleiding aan de jazz-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen volgde bij Martijn van Iterson, Jesse van Ruller, Reinier Baas en Maarten van der Grinten.

Cem is een muzikant die zich laat leiden door zijn nieuwsgierigheid, waardoor hij zich in uiteenlopende muzikale situaties vindt. Zo is hij begonnen met banjo spelen in The Fried Seven, maar is hij ook te horen in duo met violist Valentine Blangé waar Valentine's composities en bewerkingen van klassieke stukken te horen zijn, waar hij zowel gitaar als mandoline speelt.

Cem heeft ook mee gedaan aan orkestprojecten als de Metropole Academy en was lid van Jong Metropole in 2019-2020.

Bij het lesgeven is de prioriteit voor Cem de leerlingen liedjes te leren die de leerlingen leuk vinden, maar tegelijkertijd ook muziek theorie te leren, zodat leerlingen ook leren hoe de muziek de ze leuk vinden in elkaar zit.

 

 

Muziekschool Amsterdam