Harold Habers

lesdag: zaterdag
locatie: Oosterspoorplein 1

Geboren en getogen in Zwolle besluit Harold Habers, na zeven jaar orgelstudie, op zijn 15e het orgel te verruilen voor de gitaar. Na diverse pop/rock formaties en na 1,5 jaar studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, voltooit hij in 1998 zijn studie gitaar LM (Jazz) aan het Zwols conservatorium. Hetzelfde jaar nog wordt hij mede om zijn compositorisch talent toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, alwaar hij met financiële steun van diverse stichtingen zijn talenten verder mag ontwikkelen. 

Vrij snel na zijn studie geniet hij het voorrecht om zijn eigen repertoire met internationaal vermaarde muzikanten als contrabassist Harry Emmery en drummer Owen Hart jr. uit te mogen voeren.

Bij zijn werkzaamheden als gitarist/componist runt hij tevens, sinds eind 2002, - naast veelvuldig in te vallen als gitaardocent op o.a. de muziekscholen van Amsterdam, Hilversum en Almere - een eigen gitaarschool/lespraktijk in het centrum van Amsterdam. Zijn jarenlange ervaring als gitaardocent heeft gemaakt dat hij zijn lessen immer zo volmaakt mogelijk zal trachten af te stemmen op de leerling; teneinde daarbij - vaak aan de hand van de favoriete liedjes van de leerling zelf - de drie muzikale pijlers (melodie, harmonie en ritme) zo gelijkmatig mogelijk te ontwikkelen.

Naast het schrijven voor verschillende bezettingen/genres ("van jazz tot muziektheater") en het schrijven voor zijn leerlingen (die zijn werk o.a. in het Bimhuis, het 'Muziekgebouw a/h IJ', en het Koninklijk Concertgebouw mochten uitvoeren), studeert hij tevens piano; om leerlingen hun favoriete muziek zo breed/ compleet mogelijk aan te kunnen bieden.

 

Muziekschool Amsterdam