Kate Giorgia Scholten

lesdag : maandag
locatie: Oosterspoorplein 1

zang, Kate Scholten

Kate Giorgia Scholten  is een 23 jarige zangdocent op het MEC, waar zij op de maandagen les geeft. Kate zingt al sinds haar 6e en heeft een grote passie voor het maken van muziek.
Vanaf haar 12e heeft zij lessen genoten bij vele zangdocenten en studeerde zij onder meer op de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Tegelijkertijd studeerde zij Engelse Taal op de UvA, om haar songwriting naar een hoger level te brengen.

Momenteel studeert zij zang op het Conservatorium Haarlem, speelt en schrijft ze met haar eigen project Kate Giorgio en werkt ze als sessie-zangeres en tekstueel songwriter voor ander artiesten. Vanaf 1 februari 2020 is Kate gestart met haar zanglessen bij het MEC, waarin zij hoopt haar leerlingen te inspireren met zang, songwriting of beide. In de lessen besteedt ze aandacht aan zangtechniek, performance, tekstbeleving, timing en gehoor aan wie je bent als zanger of zangeres. In de songwriting-lessen acht ze het bovenstaande net zo belangrijk, maar besteed je meer tijd in het maken van liedjes en het leren van de weg daar naar toe.
 

 

Muziekschool Amsterdam