Victor ter Veld
lesdag: maandag
locatie: Oosterspoorplein 1
Victor ter Veld


Mijn naam is Victor ter Veld en ik ben gitarist/zanger. Als kind werd ik verliefd op het instrument toen ik voor het eerst het ruige geluid van Green Day hoorde. Toen wist ik dat ik maar wat graag als rocker op het podium wilde staan met de gitaar als kompaan. Gaandeweg heb ik een gitaarstijl ontwikkeld variërend van classic rock tot moderne indie. Van virtuoze solo’s tot dragende slaggitaar. Toen ik 15 was begon ik al in bandjes te spelen. Met mijn eerste bandje Fulllimit heb ik de grondbeginselen van songwriting, stagepresence en samenspelen geleerd. Hiermee heb ik ook mijn Paradiso debuut gemaakt. Later besloot ik om gitaar te studeren op PACT Amsterdam. Hier is mijn 2e band Alison Marble ontstaan. Hiermee hebben we de finale van de Amsterdamse Popprijs gehaald en hebben we het hele land door getoerd met de Popronde. Ook hebben we een mini toer gedaan door Duitsland.

Na PACT ben ik door gaan studeren op het Conservatorium van Amsterdam Pop. Hier heb ik les gehad van Nederlandse grootheden als Arnold van Dongen (Ilse Delange, Marco Borsato), Martijn van Agt (Ilse Delange, Anouk), Vedran Mircetic (De Staat) Marcel Singor (Kayak) en Jack Pisters (Anouk). Door hen is mijn rugzakje met muzikale informatie alleen maar verder gevuld. 


In mijn lessen vind ik het belangrijk om jou hetzelfde plezier aan de gitaar te laten beleven als ik. Ik wil jou leren kennen als muzikant en je ondersteunen in wat jij wil leren. Dit houdt in samen liedjes uitzoeken die jij leuk vindt, samen jammen, samen riffs bedenken, you name it! Zo lang jij maar van het instrument leert te houden!

Muziekschool Amsterdam